En introduktion til injektion Molding.
Enhver plastik produkt du se skal være formet, og den mest almindelige metode er Injection Molding. De fleste mennesker bruger deres computer til at læse dette giver ingen tænkte på hvordan alle de plastik dele blev dannet. Eller hvordan komplekse og dyre det er selv at producere en kuglepen. Næsten alle dele fremstillet af plast disse dage er dannet ved hjælp af en form for en indsprøjtning skimmel, fra små præcision dele, der kan næsten ikke ses til store udvendige bilkomponenter. Næsten alle brancher er afhængig af en slags indsprøjtning skimmelsvamp for deres produkter.
Sprøjtestøbning er, tvinger af smeltet plastik i en forme hulrum. En sprøjtestøbemaskine har tre grundlæggende bestanddele:
1) injektion. Plast pellets er tilføres en tragt og derefter varmes op. Når de er smeltet injiceres de under ekstremt højt tryk i en støbeform.
2) skimmel. Dette er en brugerdefineret designet værktøj til at forme og afkøling den smeltede plast. To halvdele er netop designet med hulrum til udformningen af del kanaler til køling af smeltet plastik, og en udslyngning system.
3) fastspænding. Dette er del af maskinen, der holder den flytbare mug på plads, holder de to halvdele sammen under støbning og åbner formen for en del udslyngning.
Skimmelsvampe er komplekse og skal være tunge konstruktion, da de er udsat for en betydelig mængde af pres. De er som regel skåret/fræset ud af aluminium eller stål blokke og indeholder mange forskellige dele såsom skimmel base, klemme plader, støtte plader, ejector plader og pins, guide pins, sprue puller pins, og selvfølgelig de to hulrum med kanaler til den molted plast strøm, køling og/eller sekundære opvarmning enheder. Formen er den dyreste del af sprøjtestøbning, med forme spænder fra et par tusinde dollars til hundredvis af tusindvis af dollars. Tænk på at næste gang du bruger denne billige plastik pen.
Sprøjtestøbning begyndte at fange i 1920 og blev brugt til simple produkter som kamme, tandbørster og enkel industrielle dele. Som videnskaben om plast og spåntagende teknologi voksede, blev støbning en stadig mere populær måde for fremstillingsindustrien. Med dagens computer-kontrollerede fræsning og molding maskiner, kan næsten enhver idé eller design formes i plast.
Nogensinde spekulerer på, hvordan de gør hule plast kugler? Rotationsstøbning er en mug, hvor efter plasten sprøjtes, er det snurrede rundt ved høje hastigheder og derefter hurtigt afkølet. Saks og skruetrækkere er lavet af indsætte molding. Metalstykket er suspenderet i formen mens den plast flyder rundt om den. Hvad med disse plastflasker og fødevarer containere? De er lavet af blow molding. Der er også andre processer som termoformning og ekstrudering.
Injektion molding, at gøre drømme til virkelighed. For mere information og historie på Injection Molding, kan du besøge min blog på: