At hoppe ud i livet kan lyde så let, men være så svært. Og der skal da også mange ting til, før man er klar til at hoppe ud i livet. Herunder er barndommen en væsentlig faktor, der danner det basale grundlag for enhver opvækst. I barndommen er legen vigtig. Ikke bare leg for sjovs skyld, men også den leg, der hjælper dit barn med den underforståede øvelse i motorik. Og det er her, at trampolinen kommer ind i billedet. Den er nemlig en af de ting, der for alvor kan binde motorik og leg sammen, og så kan enhver alder være med, såvel som børn og barnlige sjæle.

 

 

Sikkerheden skal være i orden

En trampolin ser man på mange måder. Desværre ser man den også uden net. Det er en kæmpe fejl. Ikke fordi, at trampolinen bliver bedre af, at den er indhegnet, men fordi, at sikkerheden rykker væsentligt med et net. Lige meget, hvor god motorisk du vurderer dit barn, dig selv eller andre til at være, så vil der altid være en sikkerhedsfare ved leg på trampolinen, da det jo er af den mere fysisk aktive form for leg.

 

Derfor er der nu lavet en test, der rangerer trampolinerne med sikkerhedsnet i den store trampolin med sikkerhedsnet test.

 

Fælles for alle trampolinerne er, at man ikke skal se nettet som en begrænsning, men snarere som en opgradering. For nu kan legen, ikke nok med at den også bliver mere sikker, så kan legen også blive endnu vildere, og børn og barnlige sjæle kan udfolde sig endnu mere end før, og for alvor prøve sig af med motorikken, og opnå en forståelse for, hvordan hele kroppen arbejder sammen med færdigheder som balance og finmotorik.

 

Prismæssigt varierer de fra 1900 kroner til 3800 kroner. Det gør, at enhver familie kan være med. Det der får trampolinerne til at variere, er ikke sikkerhedsniveauet, men i højere grad størrelsen af trampolinerne. En god ide for en familie kan være at starte med en helt klassisk, mellemstørrelses trampolin, for så at se, hvor meget den bliver brugt.